17 Apr 2011

Gemuk

Encik suami dah komplen kata aku gemuk. Dia kata aku perlu kuruskan badan; bukan untuk dia sahaja tapi untuk aku juga. Apakah maksudnya itu? Hahaha.

Hmm...kena start balik diet yang terbengkalai. Nak diet bukannya senang. Dah tua-tua ni, lutut asyik sakit. The only senaman yang aku suka buat ialah lompat tali skipping. Tali skipping baru je jumpa tapi lutut pula buat hal.

Tapi tidak apa, aku jaga pemakanan dulu.

Esok nak ajak anak pergi bersiar-siar di Tasik Titiwangsa sambil mengeluarkan peluh.

Hari tu berat aku 75kg. Tapi terbengkalai sebab aku tensi dan stress dengan kerja. Kalau aku follow je the diet, sure dah turun sampai 60kg. Sekarang 73kg. Target weight 60kg. Bolehkah daku?

2 comments:

Mariuca said...

Emila boleh, BD next week!! Makan sayur je mcm rabbit he he!

armouris said...

info tentang gemuk di SIHAT SELALU - Diet Tapi Tetap Gemuk Kerana Rendah BMR

 
Copyright 2006-2011 the other side of emila. Powered by Blogger Blogger Templates create by Deluxe Templates. WP by Masterplan